Trzy bezpłatne nagrania z nowej płyty Anathemy Dodano: 2008-07-05 10:14
Ten zespół, jest jednym z nielicznych, które sprawiają, że nie ma huśtawki, czy płyta będzie na wysokim poziomie, czy na średnim. Zawsze tworzyli coś konkretnego, piekielnie dobrego. I zapewne będzie tak i teraz :)
Co prawda, czekam już na płytę "Everything", bo mam ochotę posłuchać coś nowego, wkroczyć w ich teksty, klimatyczne subtelne granie, ale i tą płytkę przesłucham z przyjemnością, ze względu na ciekawość, jak będą brzmieć utwory już poznane w innym brzmieniu.
Dodano: 2008-08-18 22:33
Zgadzam się... Anathema to zespół nietuzinkowy, a przy tym niepopełniający autoplagiatu. Szczerze mówiąc, gdy usłyszałem utwór "Everything", trochę się zaniepokoiłem, ale kolejne dwa nowe utwory mnie już uspokoiły. Wygląda na to, że album będzie urozmaicony i klimatyczny. Ciekawi mnie też płyta akustyczna... utworom Anathemy to pasuje.
Dodano: 2008-08-27 18:09
Ha! i słucham ich nowy twór "Hindsight". Znane ich piosenki, większości spokojne melodie jak "Are Your There", "One Last Goodbye" czy "Leave on Trace" w nowych aranżacjach, dość spokojnych, klimatycznych i pół akustycznych, gdzie usłyszymy na przykład kontrabas.... Jak płytka?
Choć kawałki się już słyszało, płyta jest lekko dołująca ale mnie nie nudzi, może dlatego, że w większości na płycie znajdują się ballady, piosenki które lubię. Niemal całą płytę cechuje spokój, subtelność, trochę smutku też się znajdzie. Niewątpliwie, tą płytę będzie się puszczać albo przy wieczorkach z damą, albo nawet w samotności. A to najważniejsze - aby muzykę łączyć z czymś jeszcze....